Introductie Jumba in Pokket

Er is een nieuwe integratie toegevoegd in Pokket: Jumba.nl! Jumba.nl is het meest transparante woonplatform van Nederland waar woningeigenaren op een relaxte manier de woningmarkt kunnen onderzoeken. 

Waar kan ik Jumba.nl voor gebruiken?
Je krijgt direct inzage in de modelwaarde van een pand. Dit kan de eigen woning zijn van de klant of van een woning die ze wellicht willen gaan kopen. Zo kun je direct een inschatting maken van de geschatte overwaarde en de financieringsbehoefte.

Waar kan mijn klant Jumba.nl voor gebruiken?
De klant krijgt direct inzage in een modelwaarde van zijn woning. Daarnaast kan je klant zelf een account aanmaken voor Jumba. Jumba ziet de woningmarkt veel breder dan andere bestaande woonplatforms.

Bij Jumba identificeren we 3 stadia voor een verkoper:

1) Verhuiswens bij het juiste bod
     Bij een serieus goed bod, komt er wellicht toch een verhuiswens.

2) Verhuiswens maar geen haast
     De woning te koop zetten op Jumba, dit is geheel gratis en vrijblijvend.

3) Ik wil nu verkopen
     Dit is de verkoper die ook zijn huis op Funda wil plaatsen en normaal
gesproken wordt doorverwezen naar een lokale makelaar. Via Jumba kan deze verkoper zijn woning zonder kosten verkopen via Jumba.nl. Dit is o.a. inclusief professionele foto's, bouwkundige keuring en inmeten.

Via Jumba kan een verkoper dus starten met eens ongedwongen te kijken of er interesse is voor zijn woning en doorpakken als de verhuiswens actueler wordt. Alles onder de professionele begeleiding van een Jumba Expert.

 Je woning verkopen is spannend, maar met Jumba echt niet moeilijk.

 Wat heb ik eraan?
Voor iedere verkoper die zijn woning verkoopt via Jumba ontvang je als adviseur een fee.

 Kan ik mijn klant nog breder helpen?
Zeker! Informeer bij ons naar de mogelijkheid om Jumba Expert te worden. Als Jumba Expert begeleid je jouw klant door het hele verkooptraject. Geen zorgen: alles is geautomatiseerd en je hoeft geen makelaar te worden. Als Jumba Expert blijf je gedurende de gehele transactie in beeld bij jouw klant. Bovendien krijg je als Expert zicht op geïnteresseerden en bieders op de woning , zij kunnen voor jou weer leads zijn!

 Wat zegt de modelwaarde over de woning?
Het is belangrijk de klant een toelichting te geven op de getoonde waardes en bandbreedte. Het is een modelmatig berekende waarde vanuit openbaar beschikbare data zoals BAG, Kadaster, Funda en andere openbare bronnen. Een modelwaarde is natuurlijk nooit een vooraf vastgestelde verkoopwaarde in de vrije markt. Een computer kan tenslotte ook niet zien hoe de staat van onderhoud is of de kwaliteit van een keuken.

De waarde is bedoeld om een verkoper wat meer houvast te geven bij een mogelijke waarde van zijn woning. Heeft een klant behoefte aan verdere onderbouwing van de waarde? Je kunt er altijd een Calcasa rapport of Funda waardecheck naast leggen.

Hoeveel wijkt een waarde dan af?
Dit is niet van te voren vast te stellen. Een woning kopen is voor een groot deel emotie en geen rekensom. Als voorbeeld een woning in Haarlem die NWWI gevalideerd getaxeerd is. Dit is een standaard rijtjeswoning in een woonwijk met allemaal vergelijkbare woningen, bouwjaar 1989, niet gemoderniseerd of uitgebouwd, 106 m2. Zeer doorsnee voor de wijk waar het in is gelegen.

 Marktwaarde taxateur:     € 500.000
Modelwaarde Jumba:        € 422.442 - € 473.316
Modelwaarde Calcasa:       € 403.000
Modelwaarde Midas:          € 509.000
Funda waardeschatting:   € 426.000 - € 533.000 (Middelpunt € 479.000)
Huispedia:                             € 425.000 - € 469.000

 Zo zie je dat de waardes allemaal een bepaalde richting op gaan. Dit kan houvast geven om een vraagprijs of bieden-vanaf prijs vast te stellen. Deze woning is met een bieden-vanaf prijs van € 475.000 op een woonsite gekomen en verkocht voor € 515.000 euro.

 Let op: voor niet-standaard woningen en bijzondere objecten (denk aan grote vrijstaande woningen, woningen in het buitengebied, sterk verbouwde of luxe woningen, etc) kan de modelwaarde sterk afwijken van een verkoopwaarde.

 Wie bepaald de vraagprijs dan?
Een verkoper, in samenspraak met zijn adviseur, bepaalt altijd zelf zijn vraagprijs. Het is tenslotte zijn woning. Bij Jumba geven we een verkoper wat meer gereedschap in handen om hier een onderbouwd verhaal van te maken.

 Wat zijn de kosten voor mijn klant?
Voor een verkoper zijn er geen kosten bij verkoop. Dit werkt als volgt. De kosten van de transactie inclusief foto’s en alles dat we inzetten, bedraagt € 2.795 inclusief BTW. Dit bedrag wordt tijdens het bieden op een woning in rekening gebracht bij een koper en opgeteld bij de koopsom. Bij het notarieel transport worden de kosten van € 2.795 afgedragen aan Jumba:

Bod:                             € 300.000
Transactiekosten     € 2.795
Koopsom woning:   € 302.795